Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Krk-sziget képes leírás - Kvarner, Kvarner-öböl.tlap.hu
részletek »

Krk-sziget - Kvarner, Kvarner-öböl.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kvarner.tlap.hu » Krk-sziget
Keresés
Találatok száma - 7 db
Baska

Baska

Baska a Krk-sziget egyik legszebbnek mondott kisvárosa. Vonzerejét mintegy 2 km hosszan elnyúló, gyönyörű fekvésű kb. harminc homokos strandjának köszönheti, melyet ' Menyország strand-nak' is neveznek. Az 1800 m hosszú homokos partja ' Vela-plaza' a világ egyik legszebb strandok listájára került. Baskát a kisgyermekes családok és sportkedvelő barátok társaságának ajálnjuk.

Krk

Krk

A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát. Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizű, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga 'Vrbnicska zslahtina' nevű fehérbort!

Krk-sziget

Krk-sziget

A Horvátországhoz tartozó Krk az Adriai-tenger második legnagyobb szigete 405,25 km² területével. Hossza 38 km, legnagyobb szélessége 13 km, tengerpartjának hossza majdnem 200 km. Lakossága 17 000 fő. A fő megélhetési forrást a földművelés, a szőlészet, a gyümölcstermesztés, az állattenyésztés és a turizmus jelenti a szigeten lakóknak.

Krk-sziget látnivalói magyarul

Krk-sziget látnivalói magyarul

A Krk-sziget a Magyarországhoz legközelebb eső mediterrán sziget, de nem csak ezért kedvelt üdülőhelye a magyar turistáknak, hanem kellemes éghajlatának, számos műemlékének, tiszta, rendezett strandjainak és gazdag kulturális örökségének köszönhetően ...

Malinska

Malinska

A szárazföldről közúti hídon is megközelíthető Krk sziget nyugati oldalán fekvő Malinska a sziget egyik ismertebb idegenforgalmi központja, kb. 13 km-re Krk várostól. Egy dús növénytakaróval borított széles öbölben fekszik, számos strandja van (homokos, kavicsos). Magánszálláshelyeken kívül több szállodával, kempinggel, medencés villával és panziókkal várja vendégeit. Már a 15. sz.ban is emlegették, mert Malinska már ekkor ismert volt dús mediterrán erdejeiről, ill. a sziget fakiviteli kikötője volt. Három hivatalos szabadstrandja és kellemes partmenti sétánya van («Paradicsomi út»).

Hirdetés
Silo

Silo

Silo a Kvarner-öbölben fekvő, és a szárazföldről hídon át is megközelíthető Krk sziget keleti oldalán található. A nyaralófalu kisebb kikötővel rendelkezik, így a vitorláson, jachton érkezők sem lesznek gondban. Fekvése üdüléshez, strandoláshoz kimondottan optimális, Silo ugyanis a gyakori keleti és déli szelektől jól védett, ugyanakkor nagyszerű fürdőzést biztosító Stipanja-öböl partján húzódik.

Vrbnik

Vrbnik

Vrbnik jellegzetes régi mediterrán falu Krk sziget keleti részén, Horvátországban. A településre a szárazföldet Krk szigettel összekötő hídon, illetve hajóval lehet eljutni. A falu egyik jellegzetessége Horvátország szerte ismert, és számos díjat nyert Vrbnicka Zlahtina bor. Itt található a Vitezić könyvtár közel 10 000 könyvvel.

Tuti menü