Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Krk-sziget képes leírás - Kvarner, Kvarner-öböl.tlap.hu
részletek »

Krk-sziget - Kvarner, Kvarner-öböl.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kvarner.tlap.hu » Krk-sziget
Keresés
Találatok száma - 9 db
Baska

Baska

Baska a Krk-sziget egyik legszebbnek mondott kisvárosa. Vonzerejét mintegy 2 km hosszan elnyúló, gyönyörű fekvésű kb. harminc homokos strandjának köszönheti, melyet ' Menyország strand-nak' is neveznek. Az 1800 m hosszú homokos partja ' Vela-plaza' a világ egyik legszebb strandok listájára került. Baskát a kisgyermekes családok és sportkedvelő barátok társaságának ajálnjuk.

Krk

Krk

A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát. Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizű, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga 'Vrbnicska zslahtina' nevű fehérbort!

Krk-sziget

Krk-sziget

A Horvátországhoz tartozó Krk az Adriai-tenger második legnagyobb szigete 405,25 km² területével. Hossza 38 km, legnagyobb szélessége 13 km, tengerpartjának hossza majdnem 200 km. Lakossága 17 000 fő. A fő megélhetési forrást a földművelés, a szőlészet, a gyümölcstermesztés, az állattenyésztés és a turizmus jelenti a szigeten lakóknak.

Krk-sziget látnivalói magyarul

Krk-sziget látnivalói magyarul

A Krk-sziget a Magyarországhoz legközelebb eső mediterrán sziget, de nem csak ezért kedvelt üdülőhelye a magyar turistáknak, hanem kellemes éghajlatának, számos műemlékének, tiszta, rendezett strandjainak és gazdag kulturális örökségének köszönhetően ...

Malinska

Malinska

A szárazföldről közúti hídon is megközelíthető Krk sziget nyugati oldalán fekvő Malinska a sziget egyik ismertebb idegenforgalmi központja, kb. 13 km-re Krk várostól. Egy dús növénytakaróval borított széles öbölben fekszik, számos strandja van (homokos, kavicsos). Magánszálláshelyeken kívül több szállodával, kempinggel, medencés villával és panziókkal várja vendégeit. Már a 15. sz.ban is emlegették, mert Malinska már ekkor ismert volt dús mediterrán erdejeiről, ill. a sziget fakiviteli kikötője volt. Három hivatalos szabadstrandja és kellemes partmenti sétánya van («Paradicsomi út»).

Hirdetés
Njivice

Njivice

Njivice Krkön, az Adria legkiterjedtebb horvát szigetén található. Az egykori kis halászfalu napjainkra rendkívül kedvelt, széles törzsvendégkörrel büszkélkedő idegenforgalmi célponttá vált. A sziget buja mediterrán növénytakarója a legnagyobb nyári kánikulában is kellemes vízpart hűsölést, és számos aktív kikapcsolódási lehetőséget garantál.

Omišalj

Omišalj

Omišalj a Kvarner-öböl legismertebb szigetének, Krknek az ÉNY-i oldalán fekszik, melyet a partról - Kraljevica falutól - hídon közelíthetünk meg. A sziget egyik legrégebbi települseként ismeretes városka a tágas Omišalji öböl felett magasodik, történészek szerint már a római korban is lakott volt. Lakói a múltban hagyományosan halászatból és mezőgazdasági tevékenységből éltek - mindezt napjainkra felváltotta a turizmus, Omišalj ugyanis népszerű idegenforgalmi célponttá nőtte ki magát, ahol kiváló sportolási és szabadidős lehetőségek, gazdag műemlékpaletta, és sokféle szórakozási lehetőség várja a látogatókat.

Silo

Silo

Silo a Kvarner-öbölben fekvő, és a szárazföldről hídon át is megközelíthető Krk sziget keleti oldalán található. A nyaralófalu kisebb kikötővel rendelkezik, így a vitorláson, jachton érkezők sem lesznek gondban. Fekvése üdüléshez, strandoláshoz kimondottan optimális, Silo ugyanis a gyakori keleti és déli szelektől jól védett, ugyanakkor nagyszerű fürdőzést biztosító Stipanja-öböl partján húzódik.

Vrbnik

Vrbnik

Vrbnik jellegzetes régi mediterrán falu Krk sziget keleti részén, Horvátországban. A településre a szárazföldet Krk szigettel összekötő hídon, illetve hajóval lehet eljutni. A falu egyik jellegzetessége Horvátország szerte ismert, és számos díjat nyert Vrbnicka Zlahtina bor. Itt található a Vitezić könyvtár közel 10 000 könyvvel.

Tuti menü